احیای سازههای تاریخی آبی
احیای سازههای تاریخی آبی
“احیای سازههای تاریخی آبی با تمرکز بر نقش جوامع محلی جزیره زیبای قشم در توسعهیافتگی” دوشنبه ٢۵ دى ماه ۱۳۹۶ ، زنگ آموزش ششم پارک طبیعت پردیسان را به صدا درآورد.
در این جلسه که مدیر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست، نماینده سازمان منطقه آزاد قشم، رئیس گنجینه ملی آب و هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان حضور داشتند، بر اهمیت احیا و حفظ دانش بومی جوامع تاکید شد.
جلسه با خوش آمدگویی دکتر علی باقری مدیر آموزش پردیسان افتتاح شد.
در ادامه دکترمحمدرضا فرزانه استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از دو سازه قنات و آب انبار به عنوان دو افتخار تاریخی ایران نام برد. او “برکه” (به ضم ب) را به عنوان آب انبار بومی جزیره قشم برشمرد و ضمن معرفی اجزای تشکیل دهنده آن، یاریگری بومیان را در ایجاد، مرمت و بهره برداری از آب باران استحصال شده مورد توجه خاص قرار داد.
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اعلام کرد که تاکنون ۲۰۰ مورد برکه در جزیره قشم شناسایی شده است. او هم چنین به معرفی نقش خیرین قدیمی پرداخت که با ایجاد برکهها در قشم، نذر اهدای آب را در خطه ای کم آب از این سرزمین ادا میکنند.
ایشان با تاکید بر اهمیت آموزش و لزوم انتقال داش بومی به نسل امروز، نسل دانشآموزان را مورد توجه قرار داد.
مهندس فرامرز مومنی نماینده سازمان منطقه آزاد قشم به نقش فرهنگ بومی و دلبستگی جامعه محلی به جزیره زیبای قشم اشاره داشت.
نماینده سازمان منطقه آزاد قشم ورود پژوهشگران حقیقی و حقوقی بینالمللی را به منطقه از مهمترین دلایل شناخته شدن و انگیزهبخشی برای توانمندتر کردن جزیره زیبای قشم برشمرد.
دکتر عبدالحسینی استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز توسعه نخلستانها را یکی از اهداف احیا و مرمت و نگهداری از برکهها تعریف کرد.
مهندس رضا راعی در بخش آخرین این جلسه ایجاد موزههای استانی و ملی آب ایران و مرمت آثار تاریخی آب ایران را دو هدف اصلی گنجینه ملی آب ایران برشمرد. وی از اهالی فرهنگ و فن آوری آب برای تکمیل مبحث “تاریخ شفاهی آب ایران” دعوتازه_های_تاریخی_آبی به همکاری کرد.
در پایان جلسه به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخ داده شد.