مقاله‌هاهم‌راه

سفر را متفاوت صرف کنیم

سفر را متفاوت صرف کنیم

شاید درک عمومی‌تر از مفهوم سفر، دوری از روز‌مرگی‌ها برای چند صباحی و حتی فراتر از آن تفریح کردن و آرامش یافتن باشد. اما شاید با نگاهی عمیق‌تر بتوان اصالت سفر را در «حرکت» جستجو کرد، آنجا که هدف رفتن و دیدن و آزمودن است، زندگی را مزه‌کردن و آموختن که این‌ها خود جملگی می‌توانند سفر را در قالبی از «سبک زندگی» تعریف کنند، از آن دست زندگی‌ها که روزها و شب‌هایش دیگر گونه‌اند و البته که چنین سبک سفرهایی، توصیه‌های متفاوتی را نیز می‌طلبند:

١- مقصود را در مسیر بجوییم نه در مقصد

شاید در نگاه اول مهم‌ترین رکن سفر و هدف از آن داشتن و رسیدن به مقصد معین باشد، اما اگر موضوع سفر را عمیق‌تر بنگریم یاد می‌گیریم که شروع سفر همان لحظه‌ای است که گام در راه می‌نهیم و بنابراین چه زیباست که در گذر زمان از لحظه‌های این حرکت هدفمند لذت ببریم و صرفاً در تکاپوی رسیدن نباشیم.

٢- بدون برنامه سفر کنیم

معمولاً آموخته‌ایم برای سفرهایمان برنامه‌ریزی کنیم و سعی داریم در چارچوب آن برنامه‌ها، نهایت استفاده را از زمان‌های محدودمان ببریم، اما می‌توان موضوع را از زاویه‌ای دیگر هم نگریست و آن بی‌برنامه بودن در سفر است، آنجا که می‌توان فارغ از چارچوب‌های مرسوم و گاه محدود کننده ذهن، آزاد و رها به حرکت درآمد و ردپای دل را دنبال کرد و همسفر راه‌های نو و ناشناخته شد.

بی‌دغدغه، مقصدها را در مسیر انتخاب کرد و گاه در مکانی بی‌نام و نشان برای روزها ماند و از فضا و مکان لذت برد و برعکس، گاه به سرعت از کنار نام‌های بزرگ و معروف گذشت!

٣- از هتل‌ها و ستاره‌هایشان دوری کنیم

شاید یکی از مهم‌ترین اهداف سفر را بتوان تعامل با جامعه محلی و ارتباط مستقیم با مردمان دیار مقصد دانست، آنجا که می‌رویم تا فرهنگ‌ها و عقاید نو و متفاوت را ببینیم و تجربه کنیم و در این راه چه نیکوست مدتی را هرچند کوتاه به دور از دنیای مدرن هتل‌های لوکس و ستاره‌هایشان، از اقامتگاه و خانه‌های محلی با تمام سادگی‌شان استفاده کنیم تا لَختی دیگرگونه زیستن را در کنار غریبه‌های آشنا بیاموزیم و دوچندان لذت ببریم که شاید، این خود یکی از مهم‌ترین اهداف سفر باشد.

۴- متفاوت و متنوع غذا بخوریم

به طور حتم غذاها و شیرینی‌ها بخش جدایی‌ناپذیر از تجربه‌های سفر هستند و چه خوب است همان‌گونه که از روزهای سفر لذت می‌بریم، در گذر این روزها از عادات روزمره و تکراری غذایی خود نیز دست بکشیم و البته با رعایت اصول بهداشتی و سلامتی، به سفره‌های رنگین غذاهای محلی مقصد نیز سرک بکشیم، بخوریم و مزه‌کنیم ناخورده‌های دیروز را که این تجربه غذاهای جدید نیز خود بخشی از دست‌آوردهای سفرند. 

۵- در سفر کار کنیم

گاه می‌شود آستین‌ها را بالا زد و در سفر هم کار کرد؛ نه فقط به قصد درآمد و تأمین تمام یا بخشی از هزینه‌های سفر که گاه شاید به قصد آموختن و آزمودن، می‌شود تجربه‌ای نو اندوخت، هیجان‌انگیز خواهد بود اگر مثلاً روزی از زندگی را هم‌نشین و مصاحب مزرعه‌ای شویم، شالی بکاریم و برگ سبز چای جمع کنیم، یا بر کهنه قایق صیادان سوار شویم و برای ماهیگیری به دریا برویم، دست در تنور خانه روستایی بریم و نانی بپزیم و به غفلت نخوریم. این‌ها شاید بخشی از همان نگاه متفاوت ما به مقوله سفر باشد.

۶- از تکنولوژی دوری کنیم 

در سفر است که می‌شود دور شد، دور و دورتر، از خانه و کاشانه، از شهر و دیار و چه زیباست اگر چند روزی را بتوانیم از دنیای هزار‌توی تکنولوژی و پیچیدگی‌های آن سر بیرون آوریم و ذهن و روحمان را استراحت و آرامش دهیم. شیرین است حتی به جای نقشه بی‌احساس گوگل، هم نفس و هم کلام غریبه‌ای شویم و چشم در چشم و لبخند‌زنان، مسیر بپرسیم و تعامل کنیم و حتی گاه در محله‌های قدیمی و کوچه‌های هزارتوی شهر و روستایی گم شویم و از این سرگشتگی، غرق لذت شویم. 

٧- مدام عکاسی نکنیم

گاه آنقدر غرق عکاسی از جاذبه‌ها و ثبت پیوسته لحظات سفر می‌شویم که درست دیدنمان را یادمان می‌رود، چه خوب است بیشتر از آن که دغدغه ثبت و نشر اتفاقات سفر را داشته باشیم، قدردان لحظات آن باشیم و زیبایی‌های آن را عمیق به تماشا بنشینیم، با تمام حواسمان درکشان کنیم تا حس آن لحظات را بر لوح ذهن و جانمان تا همیشه ماندگار کنیم!

آماری از کاربرد گوشی‌های هوشمند در گردشگری و سفر

جالب است بدانید، سهم موبایل در انجام رزرواسیون سفر، در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۲ درصد بوده است. این عدد، در سال ۲۰۱۵ به ۲۳ درصد و در فصل اول ۲۰۱۶ به ۲۶ درصد رسیده است. برآورد می‌شود در سال ۲۰۱۷، سهم موبایل در رزرواسیون سفر، به بیش از ۴۰ درصد برسد. جالب آن‌که در سال ۲۰۱۰ این عدد کمتر از ۱ درصد بوده است! با این روند رو به رشد، باید منتظر ماند و دید که در پنج سال آینده این نسبت به چه شکل خواهد بود.

آمارهای رزرواسیون هتل در سطح بین‌المللی بیانگر آنست که ۴۷ درصد از رزروهایی که برای همان روز انجام شده، توسط موبایل صورت گرفته است. در تحقیقات مختلف، این عدد تا ۶۵ درصد نیز اعلام شده است. آمار شرکت Criteo، عدد ۶۷ درصد را نشان می‌دهد.

بر اساس اعلام کمپانی Expedia، بیش از ۷۰ درصد رزروهایی که از طریق این وب‌سایت انجام شده، در مدت زمان کمتر از ۲ هفته مانده به سفر بوده است. این مجموعه هم‌چنین، اعلام کرده که ۶۸ درصد رزروهایی که از طریق موبایل انجام شده، کمتر از ۲۴ ساعت مانده به زمان اقامت بوده است. وب‌سایت‌های رزرو آنلاین ORBITZ و Hotels.com هر دو، این عدد را بیش از ۷۰ درصد اعلام کرده‌اند. به عبارت دیگر، موبایل به ابزار اول برای رزروهای دقیقه نودی تبدیل شده است.

شرکت Expedia اعلام کرده است با وجود این‌که حجم رزرواسیون به‌وسیله گوشی‌های هوشمند، هنوز با رزرو از طریق کامپیوتر اختلاف دارد، اما برعکس، درصد بیشتری از کاربران، تحقیق و بررسی اولیه خود را از طریق موبایل انجام می‌دهند.

در سال ۲۰۱۵ Hopper که یکی از اپلیکیشن‌های موبایل است، عمده جوایز این بخش را از آن خود کرد.

این اپلیکیشن به شما اطلاع می‌دهد که برای خرید بلیت سفر خود، می‌توانید هم‌اکنون اقدام کنید، یا این‌که منتظر بمانید، چراکه خواهید توانست این بلیت را با قیمت بهتری تهیه کنید.آقای Paul English یکی از بنیان‌گذاران و مدیر فنی شرکت KAYAK، به‌تازگی مجموعه دیگری را در بخش سفر با نام Lola تاسیس کرده است. این مجموعه را می‌توان به‌نوعی یک Telegram در زمینه سفر دانست که مشکلات گردشگران را توسط دیگر مسافران، آژانس‌های مسافرتی و نیز هوش مصنوعی، حل می‌کند. این ابزار فقط بر روی موبایل ارائه شده است و از طریق کامپیوتر قابل دسترسی نیست.

تقریباً، تمامی برندهای بزرگ گردشگری، از Starwood و IHG گرفته تا Transavia و Vueling، به‌صورت جدی سرمایه‌گذاری خود را بر اسمارت فون‌ها قرار داده‌اند. اپلیکیشن موبایل، اگرچه تعداد کاربر کمتری نسبت به وب‌سایت دارد، اما به نسبت، بسیار موفق‌تر از وب‌سایت عمل می‌کند. نرخ تبدیل کاربر به مشتری در اپلیکیشن‌ها ۱۳۰ درصد بهتر از وب‌سایت‌هاست.

بالغ ‌بر یکصد میلیون نفر از Google Map استفاده می‌کنند؛ اما جالب است بدانید، تعداد کاربرانی که از نسخه اپلیکیشن این ابزار استفاده می‌کنند، پنج برابر کسانی است که از نسخه وب آن استفاده می‌کنند.

بر اساس تحقیقی از Expedia در ابتدای سال ۲۰۱۶، بعد از وسایل ضروری سفر، مانند پاسپورت، موبایل نخستین جایگاه را در «آن‌چه باید در سفر همراه داشت» به خود اختصاص داده است. جایگاه بعدی، بعد از موبایل، مسواک بوده است. ۶۳ درصد این کاربران آخرین وسیله‌ای که پیش از خواب در دست داشته‌اند، موبایل بوده است.

در طول سفر، بیشترین استفاده از موبایل، برای گرفتن عکس و بعد از آن، امکان استفاده از نقشه و GPS بوده است. می‌دانید سومین کاربرد آنچه بوده است؟ جستجو برای رستوران.

۹۷ درصد مسافران جوان اظهار داشته‌اند که عکس‌های حین سفر خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند.

برخی از پروازها، امکان استفاده از اینترنت را در حین پرواز به شما می‌دهند. آنلاین بودن و صحبت با دوستان و خانواده در ارتفاع چهل هزار پا بر فراز اقیانوس، تجربه فوق‌العاده و عجیبی است.

۷۰ درصد مسافران غیر کاری ترجیح می‌دهند در سفر بعدی، مقصد جدیدی را بیازمایند. مقصدهای ساحلی همیشه بیشترین خواستار را داشته‌اند.

تأثیر توصیه‌های دوستان و آشنایان و نظرات اطرافیان در برنامه‌ریزی سفر، حدود ۸۰ درصد برآورد شده است. درحالی‌که راهنمایی آژانس‌های مسافرتی تنها ۱۸ درصد اثرگذاری داشته‌اند.

آیا می‌دانستید بسیاری از شرکت‌های بزرگ دیجیتال نظیر گوگل، فیس‌بوک، توئیتر و… بخشی به نام Travel دارند؟

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا