اخبار

دومین نشست تخصصی «اکوسیستم کارآفرینی گردشگری: هم‌افزایی صنعت و دانشگاه» 

دومین نشست تخصصی «اکوسیستم کارآفرینی گردشگری: هم‌افزایی صنعت و دانشگاه» با حضور جمعی از سرآمدان صنعت گردشگری و اساتید دانشگاه در تاریخ دوشنبه ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در دانشکدۀ جغرافیای دانشگاه تهران برگزار شد.

ایجاد هم‌فهمی بین صنعت گردشگری و دانشگاه؛ مطرح شدن مشکلات صنعت گردشگری از زبان کارآفرینان و مدیران عالی و مواردی که دانشگاه می‌تواند به آنها یاری رساند و ایجاد فرصت‌های هم‌افزایی و همکاری بین صنعت و دانشگاه تهران، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی اهم دلایل تشکیل این جلسه بودند.

آرش نورآقایی، مدیرمسئول فصلنامهٔ میراث و گردشگری گیلگمش و نشر نوسده نیز از مدعوین این نشست بود.

ایشان مشکلات موجود صنعت گردشگری و چراییِ حضور دانشگاه و چگونگیِ رفع این معضلات توسط دانشگاهیان را به اجمال شرح داد.

نورآقایی در مقدمه به اکوسیستم کارآفرینی در صنعت گردشگری به عنوان یک طرح/پروژه اشاره کرد و یادآور شد که در این  صنعت نیز سه بخش سخت‌افزار با حدود ۸۰٪ سهم، نرم‌افزار با ۱۹٪ سهم و مغزافزار با سهم ۱٪ وظیفهٔ راهبری را بر عهده دارند؛ او بر اهمیت مغزافزار و نقش دانشگاه در شناسایی مشکلات و بهبود شرایط موجود تأکید کرد و به عنوان نمایندهٔ بخش خصوصی خواستار نقش‌آفرینی کارآ و مؤثر دانشگاه شد.

نورآقایی در ادامه به جای خالی نمایندهٔ بخش دولتی (سخت‌افزار) در این سمپوزیوم توجه داد. او نخستین معضل صنعت گردشگری کشور را گسست بین این سه رأس عنوان کرد. به زعم نورآقایی هیچ ارتباط معناداری بین بخش‌های دولتی، خصوصی و دانشگاه وجود ندارد.

او هم‌چنین به ناکارآمدی نسبی دانشگاه‌های این حوزه در تولید سواد صنعت گردشگری اشاره داشت و مدرک‌گرایی را در این بخش مورد انتقاد قرار داد.

آرش نورآقایی از دانشگاهیان خواست تا نسبت به نوآوری و حمایت از طرح‌های خلاق در صنعت گردشگری پویاتر باشند.

به گفتهٔ مدیرمسئول فصلنامهٔ گیلگمش، متأسفانه در شرایط موجود، نه دولت و نه بخش خصوصی در اتخاذ تصمیمات خود در صنعت گردشگری برای همکاری با دانشگاه اهتمام لازم را ندارند؛ به زعم وی این سه رأس نه همگن هستند نه اصلاً همدیگر را می‌شناسند و نه ارتباط خلاقانه‌ای بین آنها وجود دارد. او بر لزوم مطالعات علمی امکان‌سنجی و پتانسیل‌یابی بسیاری از طرح‌ها توسط دانشگاه اشاره داشت.

وحدت کلمه، موضوع دومین بخش از صحبت‌های مدیرمسئول نشر نوسده بود.

آرش نورآقایی به اهمیت توافق سه رأس این اکوسیستم بر مسائل مطروحه و تصمیم‌گیری‌ها، در کنار تضارب و بارش افکار (think tank) پرداخت. وی‌ انتخاب موضوع (theme)، چشم‌انداز، شعار سازمانی/ مناسبتی و مواردی از این دست را نشان‌دهندهٔ وجود یا عدم وجود وحدت کلمه بین این سه بخش دانست. ایشان اذعان داشت در مورد انتخاب تم توسعهٔ گردشگری (Majestic Iran) به دلیل ناکارآمدی مذکور، وزارتخانۀ میراث فرهنگی، گردشگری ‌و صنایع دستی حتی در سطح کشور نیز موفق عمل نکرده و به عبارتی هزینه‌های مختلف مترتب بر این طرح هنوز مابه‌ازایی نداشته‌اند.

آرش نورآقایی تأکید کرد که دانشگاه باید کلیدواژه‌ها و گزاره‌های اشتباه این صنعت را به صورت علمی و مدرن اصلاح کند، حتی باید بسیاری مفاهیم و واژه‌ها را به کمک دانشگاه دوباره شناخت و این در حالی‌است که تعامل صنعت و دانشگاه حتی در سطح برگزاری چنین جلساتی بسیار محدود و ناکافی‌است.

او در سخن پایانی از برگزارکنندگان این نشست و حضور مخاطبین قدردانی کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا