اخبار

گفتاوردی پیرامون گردشگری ادبی

در افتتاحیهٔ کانون ادبی مُحام اهواز

نخستین نشست گردشگری ادبی به میزبانی کانون ادبی مُحام در شامگاه چهارشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۳ در فروشگاه کتاب محام اهواز برگزار شد.
آرش نورآقایی، مدیرمسئول فصلنامهً میراث و گردشگری گیلگمش و مجتبی گهستونی، روزنامه‌نگار و فعال میراث فرهنگی، گردشگری و محیط زیست مهمانان این رویداد بودند.
گهستونی در بخش آغازین ضمن تبریک روز ملی دماوند و جشن تیرگان به تشریح لزوم توجه به گردشگری ادبی در استان خوزستان پرداخت، از ادبیات معاصر، شرکتهای نفتی و فعالان ادبی در این حوزه سخن گفت و بسیاری از آثار ادبی منتشرشده در خصوص صنعت نفت را از دیدگاه جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی برشمرد. به زعم ایشان تهیه و تولید آثار هنری چون تئاتر و فیلم، رمان و شعر برگرفته از این مستندات می‌تواند نقش مؤثری در معرفی زمانها و مکان‌هایی داشته باشد که در تبیین مسیر گردشگری ادبی این استان ضروری هستند.
گهستونی هم‌چنین به ادبیات روستایی این استان، شرایط اجتماعی مستتر در ادبیات موجود و نقش نویسندگان و خبرگانی چون احمد محمود، احمد آقائی، پرویز مسجدی، ناصر مؤذن، مسعود مینایی، اصغر عبداللهی صادق چوبک، اسماعیل فصیح و … در ترویج ادبیات داستانی به ویژه ادبیات جنگ در این استان داشت.
مدیرمسئول فصلنامه گیلگمش در بخش دوم این نشست، ابتدا از چیستی گردشگری ادبی و تأکید بر بُعد اقتصادی آن گفت. وی پیشینهٔ سفر و سفرنگاری در ایران را یادآوری کرد و تفاوت سفر و گردشگری را یادآور شد. اهم گفنار ایشان بر چرایی ارزش‌آفرینی بر محتوای ادبی ایران معطوف بود. نورآقایی با ارائه شماری از جاذبه‌های گردشگری ادبی موجود در دنیا، نقش خلاقیت را در بهره‌وری از این موارد مورد توجه قرار داد. او در ادامه برای ایجاد جاذبه‌هایی از این دست در کشور راهکارهایی مطرح کرد.
آرش نورآقایی، مدیرمسئول انتشارات نوسده در بخش پایانی این نشست ضمن خوانش «نغمهً خوزستان» از کتاب «از دل ایران تا تن جهان» انگیزه و چرایی تأسیس این نشر و محتوای کتب منتشرشده را به اجمال تشریح کرد.
این رویداد با قدردانی از مدیریت کتابفروشی محام و حضور مخاطبین پایان یافت.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا