رتبه اول ایران در حوزه ثبت شهرهای جهانی صنایعدستی

رتبه اول ایران در حوزه ثبت شهرهای جهانی صنایعدستی
نشست خبری رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری صبح امروز ۱۹ آذر ۹۶ در سالن فجر این سازمان برگزار شد.
«علیاصغر مونسان» معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در این نشست که با حضور «احمد دانیالی» معاون توسعه و مدیریت سازمان، «محمدحسن طالبیان» معاون میراثفرهنگی، «محمد محبخدایی» معاون گردشگری، «اوحدی» معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری، «بهمن نامورمطلق» معاون صنایعدستی و تعدادی از مدیران سازمان میراثفرهنگی برگزار شد، گفت: خبرنگاران همواره یار و یاور ما بوده و کمک کردندهاند تا بتوانیم مسیر را بهدرستی طی کنیم و امیدواریم همچنان کمک کنند که سازمان نقش خود را بهخوبی ایفا کند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در تشریح اقدامات معاونت میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: بخش میراثفرهنگی اهمیت ویژهای در نگاه و ذهن مردم دارد، درنتیجه اهمیت این حوزه بسیار زیاد است. البته در این دوره سعی خواهیم کرد که دو حوزه گردشگری و صنایعدستی نیز در تعامل با این حوزه نقش ویژهای را در اقتصاد کشور ایفا کنند. باید در حوزههای گردشگری و صنایعدستی از داشتههای کشور بهره برد. طرحهای خوبی نیز برای سال آینده آماده شده است و امیدواریم حوزههای مربوط به سازمان میراثفرهنگی نقشی جدی در ایجاد اشتغال و تولید ثروت ایفا کنند.
او افزود: با تلاشهای معاونت میراثفرهنگی و همکاری بخشهای مختلف، موفق به ثبت جهانی ورزش چوگان و مهارت ساخت کمانچه شدیم که البته این دو موضوع بسیار چالشی و پیچیده بود.
توزیع عادلانه ثروت از مزایای صنایعدستی است
«مونسان» در تشریح اقدامات انجامشده در حوزه صنایعدستی در پاسخ به پرسشهای خبرنگار فصلنامه گیلگمش که پیرامون اوضاع صنایعدستی بود گفت: صنایعدستی یکی از بخشهای مهمی است که میتواند با حداقل سرمایهگذاری اشتغال ایجاد کند. در این بخش به ازای هر ۵۰ میلیون تومان میتوان یک شغل ایجاد کرد درحالیکه این میزان در صنعت حدود ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان است.
او بابیان اینکه توزیع عادلانه ثروت یکی دیگر از مزایای توجه به حوزه صنایعدستی است افزود: از ابتدای سال حدود ۳۷ هزار شغل در این حوزه ساماندهی و ایجاد شده است. برنامهای نیز به دولت ارائه شد که اگر مبانی و اعتبارات آن مشخص شود ۷۰ هزار شغل در این حوزه ایجاد خواهد شد.
معاون رئیسجمهوری افزود: برگزاری ۱۳ نمایشگاه داخلی و ۴ نمایشگاه خارجی در این حوزه یکی دیگر از اقدامات معاونت صنایعدستی در دولت دوازدهم است. همچنین راهاندازی کمپین صادرت صنایعدستی با شعار «آنلاین شوید، جهانی بفروشید» از دیگر اقدامات این حوزه است که امیدواریم از طریق فضای مجازی بازاریابی و فروش را در این بخش ارتقا دهیم.
رتبه اول ایران در حوزه ثبت شهرهای جهانی صنایعدستی
او در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگار فصلنامه گیلگمش با اشاره به آموزش استادکاران و آموزش عمومی و تخصصی حدود ۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر از جوانان گفت: همچنین ثبت جهانی شهر مریوان بهعنوان شهر کلاش و گیوه، ثبت جهانی شهر سیرجان بهعنوان شهر گلیم و ثبت جهانی شهر کلپورگان در حوزه سفال را نیز در این دوره داشتیم. آخر این هفته جشن شهر جهانی سیرجان در کرمان برگزار میشود. با این دو ثبت ما از چین پیشی گرفتیم و در رتبه اول در حوزه ثبت شهرهای جهانی قرار گرفتیم.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: با ثبت ۱۵ نشان ملی جغرافیایی که از سوی سازمان اسناد کشور آماده شد، ثبت خلاقیت و فن دانش صنایعدستی را ارتقا دادیم.
او افزود: با همکاری معاونت میراثفرهنگی قرار شد در سایتهای تاریخی مهم که موردتوجه گردشگران خارجی است، گالریها صنایعدستی ایرانی را عرضه کنند. در همین راستا اولین گالری ملی صنایعدستی نیز در کاخ سعدآباد ایجاد شد.
بهترین نگهبانها و صیانت کنندگان خود شما هستید
«مونسان» در پاسخ به سؤال دیگری از خبرنگار فصلنامه گیلگمش در خصوص حفاظت از آثار فرهنگی-تاریخی ثبت جهانی شده و جذب نیروهای حفاظتی و پایش و مانیتورینگ این آثار و نگاه متعادل به همه استانها گفت: یکی از بهترین دورههای مدیریتی در حوزه حفاظت از آثار فرهنگی-تاریخی را در دوران مدیریتی سردار «رحمتالهی» فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی شاهد هستیم و تخریبهایی که صورت میگیرد در خصوص آثاری است که تحت نظارت ما نیست مانند کافه نادری؛ بنابراین بهترین نگهبانها و صیانت کنندگان از آثار فرهنگی تاریخی خبرنگاران و مردم هستند. در یگان حفاظت، کمبود نیروی انسانی وجود دارد. در حال حاضر فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی توانسته است امریههایی را در ستاد کل نیروهای مسلح بگیرد و سطح کمی و کیفی نظارت و صیانت از آثار فرهنگی تاریخی افزایش یافته است.
نگاه ما عادلانه است
او در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگار گیلگمش در خصوص نگاه عادلانه به استانها گفت: نگاه ما به استانها عادلانه است. خصوصاً در حوزه صنایعدستی نگاه ما به استانهای کمبرخوردار است و با توجه به تصویب طرح توسعه روستایی با تخصیص ۱.۵ میلیارد دلار نگاه ما در این طرح بیشتر به استانهای کمبرخوردار و مناطق روستایی است.