مراسم گرامیداشت روز جهانی راهنمایان گردشگری در تهران برگزار شد

مراسم گرامیداشت روز جهانی راهنمایان گردشگری در تهران برگزار شد
شانزدهمین گردهمایی سالانهٔ راهنمایان گردشگری به همت انجمن راهنمایان گردشگری استان تهران صبح پنجشنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۳ به مناسبت بزرگداشت ۲۱ فوریه، روز جهانی راهنمایان گردشگری در سالن همایش موزهٔ ملی ایران برگزار شد.
بهنام افتخاریان، مجری این مراسم ضمن خوشآمد به میهمانان، با مرور آنچه در جشنهای پیشین گذشته بود، آن را میراث ناملموس راهنمایان گردشگری خواند.
هانیه باقرزاده، نایبرئیس هیأت مدیرهٔ انجمن حرفهای راهنمایان گردشگری استان تهران، نخستین سخنران این مراسم بود. او از تصمیم هیأت مدیره برای برگراری متوالی استانی و ملی سالیانۀ این گردهمایی خبر داد و از آژانسهای مسافرتی علاءالدین و تِکتراول به عنوان حامیان مالی این گردهمایی، و همچنین حضور اساتید و پیشکسوتان قدردانی کرد. باقرزاده از راهنمایان دعوت کرد علیرغم شواریهای موجود برای پیشبرد اهداف سازمانی و حرفهای خود، همچنان امیدوارانه و سازنده گام بردارند.
حضار در ادامه، مستمع پیام تبریک امیرحسین جعفری، مدیرعامل شرکت علاءالدین تراول بودند.
سهند عقدایی، مدیرعامل شرکت سفرهای طبیعتگردی اسپیلت البرز و هیأتمدیرهٔ انجمن دفاتر مسافرتی استان تهران، سخنران بعدی این گردهمایی بود. ایشان از لزوم توجه به انتظارات راهنمایان به عنوان مشتریان آژانسهای مسافرتی سخن گفت و به ظهور پدیدهٔ «از خود بیگانگی» در قرن نوزده میلادی توجه داد. به باور عقدایی تفکیک مسئولیتها از یک سو و ساختار سازمانی هرمی از سوی دیگر موجب شده تا کارشناسان از کیفیت محصول نهایی و مدیران/ کارفرمایان از کیفیت فرآیندها غافل بمانند. این معضل به ویزه در قرن حاضر که خدمات سهم زیادی از بازار را شامل شدهاند اهمیت بیشتری یافته است، چراکه خدمات حین عرضه، مصرف میشوند و امکان بازنگری فرآیند وجود ندارد. وی ارائهٔ خدمات راهنمایان گردشگری به آژانسهای مسافرتی را شبیه نسبت رهبر ارکستر به گروه موسیقی دانست؛ همانقدر پرچالش و نظاممند تا بالانرین ارزش خدمات تأمین و همزمان مصرف گردد.
عقدایی به خدمت گرفتن راهنمای بیتعهد و کارنابلد را به مثابۀ ورود «پول بد» در کار شمرد که راهنمای خبره («پول خوب») را از گردونهٔ خدمت خارج میکند.
سیروس اعتمادی، مدیرعامل آژانس مسافرتی کاروان صحرا نیز ضمن تبریک این روز، بردباری راهنمایان گردشگری را ستود.
در میانهی این مراسم راهنمایان گردشگری استان تهران یاد و خاطرۀ همکاران درگذشته را گرامی داشتند.
همچنین پیام تبریک برخی همکاران مهاجرت کرده به خارج از کشور، طی ویدیوهای کوتاه به سمع و نظر مخاطبین رسید.
منتخب تصاویر به جای مانده از اجرای تورهای ورودی در بخش بعدی، نمایش داده شد.
جشن شانزدهم راهنمایان گردشگری با اجرای استندآپ کمدی ریحانه مرادی ادامه یافت.
سخنران مدعو دیگر این رویداد، استاد تورج ژوله بود. ایشان که به دلیل کسالت، حضور فیزیکی نداشت و همراه مجازی این نشست بود از چگونگی علاقهمندیاش به قالی ایران گفت و رسالت خود را نشر تجارب و تدریس دانستههایش دانست. وی از الهامبخشی استاد الهی قمشهای در چشمانداز جهانی خود در این حرفه یاد کرد و ارادت خود را به استاد پرویز تناولی ابراز داشت.
کیانوش معتقدی، پژوهشگر هنرهای ایرانی- اسلامی پس از این گفتار با تقدیر از خدمات تورج ژوله، مطالعهٔ کتابهای ایشان به ویژه «راهنمای ساده و مصور قالی ایران» را به راهنمایان گردشگری توصیه کرد.
مصطفی شفیعی شکیب، رییس جامعهٔ تخصصی تورگردانان کشور، دیگر سخنران این گردهمایی، راهنمایان گردشگری را سفیران فرهنگی کشور خواند. ایشان گذراندن این دوره را پس از بازنشستگی از ارتش، مایهٔ مباهات خود دانست.
سخنان محمدحسین یزدانی، رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان تهران پایانبخش این گردهمایی بود. او نیز این رویداد را فرصتی برای تبادل تجربه، گرامیداشت دستاوردهای مشترک و تبیین جایگاه والای راهنمایان در اعتلای گردشگری ایران خواند و برای پیشبرد این حرفه ابراز امیدواری کرد. وی نیز مرانب قدردانی انجمن راهنمایان گردشگری استان تهران را از حمایتهای شرکتهای علاءالدین تراول و تِکتراول اعلام کرد.
این جشن با ثبت عکسهای یادگاری، پذیرایی و صرف ناهار پایان یافت.